Esküvői játékok az ifjú pár részére

TOJÁSGÖRGETÉS:

Az ifjú férjet egy asztalra állítjuk (hogy mindenki jól lássa) majd a menyasszony kezébe egy nyers tojást ad a vőfély, amit a menyasszonynak a férje nadrágja egyik szárán fel, majd a másik szárán le kell görgetnie anélkül, hogy a tojás megsérülne. Főtt tojást használjunk,(hogy ha véletlenül elroppan, ne okozzunk az ifjú férjnek kellemetlenséget) de ezt a fiataloknak ne áruljuk el,annál nagyobb az izgalom, a játék végén óvatlanul cseréljük meg egy nyerstojással, amit földhöz vágunk, hogy még hihetőbb legyen, ezt az ifjú arának kell feltakarítania, háziasságát igazolva! Alternatív változatként fagyasztott tojást is használhatunk.

LUFI POSTA:

Látványos megnyitója a bulinak vacsora után. A játék során a vendégek képeslapokra nászajándékokat írnak fel az ifjú párnak. Természetesen jelképes ajándékokra kell gondolni, mint lemossuk autótokat, kivasalunk helyettetek, meghívunk egy vacsorára, mi vesszük az első pelenkát. A képeslapokat előre megcímezzük a címetekre, és felbélyegezzük. Fontos, hogy mindenki olvashatóan aláírja. Ezután a lapokat gázzal töltött lufikra kötjük és szélnek eresztjük őket. Amelyik képeslap megérkezik hozzátok azt be lehet váltani feladójánál.

MENNYIRE ISMERED A FELESÉGED, FÉRJED TESTÉT?

A menyasszonyt székre ültetjük négy barátnőjével együtt. A hölgyek szabaddá teszik vádlijukat miközben kint a vőlegény szemét egyik barátja beköti anélkül, hogy látná ki hova ült le. A vőlegény feladata az, hogy párja lábát (tapintással) a vőfély irányításával megtalálja. Akit kiválasztott még bekötött szemmel meg kell csókolnia.

CSÓKOS BEVONULÁS:

Az ifjú pár két-két vendég felemelt és összeérintett karjai alatt lépeget az asztala felé, minden vendégpár alatt csókot váltanak. Amint egy-egy pár alatt átmentek már, az a pár előremegy, és így vezetik el a fiatalokat a helyükig

HÁZASPÁRBAJ AZ IFJÚ PÁRNAK:

Egymásnak háttal, egy székre ültetjük az ifjú párt Rájuk vonatkozó, eldöntendő kérdéseket teszünk fel, amire egyszerre egyik cipőjük feltartásával kell válaszolniuk. Jókat derülhetünk a vicces kérdéseken, kiderül mennyire ismeritek egymást.

LEPEDŐSZÍV:

Egy nagy lepedőre egy óriási szívet festünk előzetesen. A szívbe beleírjuk az ifjú pár keresztnevét és az esküvő dátumát. Egy-egy körömvágó ollót adunk az ünnepeltek kezébe, hogy azzal vágják ki a szívet. Amikor elkészültek, át kell lépniük a lepedőszív lyukán, vagy a vőlegény karjában tartva kedvesét teszi meg a lépést. A násznép tagjai aláírásukkal és jókívánságaikkal örök emléket írhatnak a kivágott szívre, így az örökké emlék marad.

PAPUCS (PAPUCS VAGY KÉT VEKNI KENYÉR):

A menyasszonynak, hogy bizonyítsa, kedves és segítő társa lesz majd a vőlegénynek, le kell előtte térdelnie és ráadni az új lábbelijét. A vőlegénynek pedig, hogy bizonyítsa, tudja mi a sorsa a jó férjnek, a lábára húzott papucsban táncolnia kell egyet a feleségével. Jó nagy papucsot vegyünk erre a feladatra, minél jobban mutasson a vőlegény lábán!

SZERELMI VALLOMÁS:

A vőlegény, bizonyítandó, hogy házaséletük során még a lába nyomát is meg fogja csókolni kedves nejének, előbb a násznép előtt teszi meg élete első szerelmi vallomását mint férj, majd iszik a menyasszony cipőjéből. Fel szokták ajánlani, hogy azt igyon, amit csak szeretne, de ne hagyjuk, hogy ez mondjuk éppen unikum legyen! A pezsgő a legjobb választás, az után nem fog úgy ragadni a cipő és jórészt folt nélkül szárad

RÉPA ETETÉS:

Az ifjú férj, hogy megmutassa, hogy a házasság során is mindig gondoskodik majd arról, hogy bőven jusson majd étel a család asztalára, meg kell hogy etesse egy falat étellel a feleségét. Hogy a násznép is kellő örömét lelje a feladatban, a falat ételt egy megtisztított répa jelképezi, amit a lába közé szorít a vőlegény. Ebből kell egyet harapnia az elé térdelő menyasszonynak.