Esküvői játékok a násznép részére

TOMBOLA NYEREMÉNY JÁTÉK:

A játék lényege, hogy a jegyespár kis papirkákra különböző vicces tombola nyereményeket ír fel.
Pl. kocsimosás , gyerekfelügyelet, tavaszi nagytakarítás, stb… , ami aztán a vendégek között kerül kisorsolásra.

ESKÜVŐI KVÍZ:

Egy az ifjú párhoz közel álló személy,kérdőívet készít a párról , amire a vendégeknek kell válaszolniuk. Aki a legtöbb válaszra jól felel az ajándékot kap.

ADD TOVÁBB…

A vőfély, vagy ceremóniamester kitalál egy jó bonyolult, hosszú összetett mondatot, s azt a menyasszony fülébe súgja, aki továbbsúgja a mellette ülőnek, és így tovább…
Végül körbeér a mondat a vőlegényhez, aki hangosan elmondja.
Ezután meghallgatjuk az eredeti mondatot…
Gondolhatjátok, van némi különbség, nagyon mulatságos !

SORFALTÁNC:

A skót tánchoz hasonlít: 10 férfi és 10 nő a résztvevő egymással szemben állnak, egy folyosót alkotva!
Elindul egy zenei válogatás, mókás zenékkel: rock and roll, cha-cha-cha, limbo, rock, kán-kán
A játék lényege hogy mindig a sorvégen álló pár beáll a folyosóra és végig megy benne úgy, hogy rögtönözve táncolnak benne, a sorfal közben tapsol, ha végig mentek a következő pár, jön és ez így megy a sor végéig

VASGOLYÓK:

Fekete harisnyába kell rakni kb. 3 cm átmérőjű vas golyókat, le kell tenni egy székre és pár hölgyet felkérni hogy üljenek rá és számolják meg fenékkel hány golyó is van abban a harisnyában aki a legközelebb van, vagy eltalálja nyereményben részesül.

KISAUTÓ:

2 pár szükséges hozzá: a fiúk a lányokkal szemben állnak kb. 2 méterre egymástól, a fiúk kapnak egy-egy kisautót, először megkérdem tőlük milyen az autó hangja, ők kommentálják, aztán első feladat letenni a kocsit a földre és körbe tolni a lehető leggyorsabban a lányok körül.
Aztán: lányoknak szét kell tenni a lábukat, és fiúknak át kell tolni a kisautót alatta, és az utolsó feladat, egy – egy sállal bekötöm a fiúk szemét és így kell átbújni a láb alatt és meg kerülni a párjukat! A vicc, hogy eltüntetem a csajokat és ők bekötött szemmel keresik a lábak közötti utat de nincs!

TÁNCVERSENY:

10 fiú 10 lány, a lányok össze karolják a kezüket és kán-kánt járnak, a fiuk ezután ugyanígy csak kalinkát, majd a násznép sikítással dönt kik voltak a jobbak, a csajok vagy a srácok.

HINTÓ MESE:

9-vendég kell, a játékhoz.
Feladatuk, amikor halják, a szerepkörüknek megfelelő elnevezésű kijelentést, akkor abban a pillanatban, feláll, leül. Ugye, milyen egyszerű játék?
Ami izgalmassá, és érdekessé teszi, az maga, a mese, amiről, a játék szól! Számos olyan nem várt fordulat van benne, ami meg spékeli, a játék hangulatát, és több olyan helyzetkomikum, amit felismerve, jó kommunikációs készség melett, ki lehet aknázni.
Érdemes, a mesét papírról olvasni. Nem azért mert nem lehetne betanulni, hanem azért, mert rengeteg megszakítással, és közbeeső szünettel lehet számolni, amikor rövid reakció idővel tudunk helyzet komikumokat kialakítani. S ez rettentően megnehezíti, a mese, pontos folytatását.
Izgalmat, a játékosoknak, a kezükbe adott feles pohár védelme jelenti, hiszen ahányszor hibáznak, mindig egy feles bort kell inni. Olvasva, ezeket a sorokat, s belegondolva, hogy egy felesnyi bort kell inni, nem tűnik ördöngősnek. De a játékban szereplő vendégek, már általában, jó hangulatnak örvendenek, és legtöbb esetben, öröm jelentkezik arcukon, ha egy olyan eset adódik, amikor végre, már nem kell inniuk, bár az élet fintora, hogy utána, megelégedve teljesítményükkel, egyből hibáznak.

TALÁLD KI!

Végy egy kedves kis üveg vagy más átlátszó tároló edényt, és töltsd meg cukorkával, vagy aprópénzzel. Bármi lehet, aminek köze van az esküvőhöz, esetleg magához a személyhez aki a játékot bemutatja. Fontos, hogy tudjuk hány darab van benne mielőtt elindítjuk útjára. Adjuk körbe a játékosok között, akiknek az a feladata, hogy találják ki mennyi ez a szám. A legközelebb álló választ adó a nyertes, aki természetesen elnyeri magát az üveget.

ESKÜVŐI RUHA:

Ehhez a játékhoz először is szükségünk van néhány tekercs hófehér WC-papírra. Az esküvőn osszuk a résztvevőket két vagy több 3-5 főből álló csoportra. Mindegyik csoport válasszon egy modellt az esküvői ruhájukhoz (az örömanyák általában tökéletes alanyok erre).
A feladat mindegyik csoportnak, hogy tervezzen és készítsen el egy “esküvői ruhát” természetesen WC-papírból. Bármilyen kiegészítőt felhasználhatnak (ékszer, virág, fátyol, fejdísz stb.), de magát a ruhát muszáj papírból készíteni. A csoportokat természetesen ki más bírálná el, mint e téma szakértője a menyasszony. Nagy mulatságban lesz mindenkinek része, nem beszélve arról, hogy az elkészített fotók örök emlékként szerepelnek majd az albumban.

AJÁNDÉKOK CSEREBERÉJE:

Ezzel a játékkal garantáltan sokat nevethetünk. Bármilyen partin nagy sikerrel játszható! Szükségünk van annyi helyre, hogy a játékosok (10-15 fő) körbe állhassanak. A kör közepére helyezzük el az előre elkészített és gondosan becsomagolt kis ajándékokat. Rendszerint eggyel kevesebbet ahány játékos van. Az ajándékok legyenek kívánatosak, különböző formájúak és használjunk más-más színű papírt és szalagot a csinosításukra. Az ajándékok csak apróságok legyenek (pl. a 100 forintos boltból), kicsi vicces dolgok, vagy apró szappanok, fürdőgolyók, pici képkeret stb. Állítsuk be az órát 10-15 percre (játékosok számától függően).
Először is kezdjük a játékot a menyasszonnyal. Adjunk neki egy pár dobókockát és kérjük meg dobjon. Ha duplát dob választhat egyet az ajándékok közül. Adja tovább a kockákat a körben. Ha valaki duplát dob természetesen elvehet egyet az ajándékok közül. Ha elfogytak az ajándékok középről, akkor kezdődik csak igazán a játék, hiszen a nekünk igazán tetszőt elvehetjük bárkitől. Folyamatosan járjon körbe a kocka, hogy minél több esély jusson mindenkire a szabott játékidőben. Amikor a játékidő lejár már nem lehet tovább rabolni. mindenki megkaphatja azt, amelyet a kezében tart.
Egy dologra vigyázzunk: senki se tudja meg, hogy az ajándékok csupán vicces apróságokat tartalmaznak. Nagyobb lesz így a meglepődés és a nevetés a végén.

MI VAN A ZSÁKBAN?

Szükségünk van egy papír vagy szövet zsákra, amibe 10-15 egyszerű mindennapi tárgyat rejtünk (pl. fogkefe, videokazetta, toll). Adjuk oda a zsákot a vendégeknek, akiknek 30 másodperc alatt minél több dologról kizárólag tapintás útján találják ki mi az, és ezt írják is le. A legtökéletesebb listát adó a győztes.

RAJZOLD LE!

Minden résztvevő kapjon egy tollat, papírt és egy kemény fedelű dossziét, amin lehet rajzolni. Kérjük meg őket, hogy írják rá a nevüket a papírra és fordítsák meg. Majd kérjük meg őket, hogy tegyék a lapot a fejükre és így rajzolják le a menyasszonyt.
Adjunk kb. 2 percet, hogy befejezhessék a munkát és mondjuk el Nekik: ügyeljenek a részletekre is, pl.: fátyol, ékszer stb. Az idő leteltével megnézhetik a mestermunkát, amit természetesen az illetékes, vagyis a menyasszony fog elbírálni.
Biztosak lehetünk a nevetésben! A menyasszony megtarthatja a rajzokat, melyeket egy mappában elhelyezhetünk kedves emlékként.

GYÜMÖLCSTÁNC:

Egy nagyon egyszerű lakodalmi táncos játék. A násznép tagjai párokban táncolnak, oly módon, hogy a homlokukkal megpróbálnak megtartani egy almát vagy narancsot. Amelyik pár homloka közül kicsúszik a gyümölcs, az kiesik a játékból, így a végén egy páros lesz a győztes.

SEPRŰTÁNC:

Ehhez a játékhoz egy seprűt vagy partvist szoktak használni. Szabálya nagyon egyszerű: párokban táncol a násznép, a seprűt pedig ha megkapja egy pár, amilyen gyorsan csak tudja, át kell adnia egy másik táncoló párnak. Az a pár esik ki, akinél a seprű van, amikor a zene megáll. Így minden körben kiesik egy pár, és a végén egy győztes táncospár marad.

ÚJSÁGPAPÍR TÁNC:

Minden párnak egy újságpapíron kell táncolnia, amit időről időre félbe kell hajtani. Egyre nehezebb, így táncolni, ha valaki lelép az újságról, akkor kiesik. A végén tehát egy pár győzedelmeskedik.

HAMUPIPŐKE JÁTÉK:

A hölgyek kölcsönadják egy cipőjüket, és ezeket a táncparkett közepén egy kupacban összegyűjtjük. Ezután az urak mindegyike kiválaszt egy cipőt és megkeresi a hozzá tartozó hölgyet akivel táncol egyet.

LEGRÉGEBBI HÁZASPÁR:

A ceremóniamester vagy vőfély minden házaspárt a táncparkettre szólít és a zenekar elkezd játszani egy számot, kb. a felénél a vőfély leállítja és megkéri a táncolókat, hogy csak az a pár maradjon a táncparketten, akik már több mint öt éve házasok. A zene folytatódik tovább egy kicsit, aztán már csak azok maradnak, akik több mint tíz éve házasok, stb. stb. Végül csak egyetlenegy pár marad a táncparketten, ők azok, akik az egész vendégseregben a legrégebben házasok és ők kapják meg a menyasszonyi csokrot, az ifjú párnak pedig példaértékű és szerencsét hoz a pár hosszan tartó házassága.

LUFI TÁNC:

Minden hölgy bokájához egy lufit kötözünk. Az uraknak meg kell próbálniuk tánc közben a többi pár lufijára lábukkal rátaposni és közben saját párjuk ballonjára vigyázni.

AZ ESKÜVŐNEK VÉGE:

Játsszuk el, hogy az esküvőnek vége és eljött a nászéjszaka ideje. Sajnos azonban áramszünet tör ki, de a menyasszonynak elő kell készülni a fontos eseményre ebben a tökéletes sötétségben. Kössük be a vőlegény szemét és adjuk oda a “bőröndjét” amit gondosan megtöltöttünk különböző kellékekkel. Muszáj magára vennie egytől egyig, amit benne talál! Tegyünk bele mindent, ami egy nászútra kell: napszemüveg, férfi alsónemű, nagy méretű női fehérnemű, kertész kesztyűt stb. (természetesen mindezeket a ruhájára ölti). Amikor elkészült fotózzuk le!

RAJZOLD LE!

Minden résztvevő kapjon egy tollat, papírt és egy kemény fedelű dossziét, amin lehet rajzolni. Kérjük meg őket, hogy írják rá a nevüket a papírra és fordítsák meg. Majd kérjük meg őket, hogy tegyék a lapot a fejükre és így rajzolják le a menyasszonyt. Adjunk kb. 2 percet, hogy befejezhessék a munkát és mondjuk el Nekik: ügyeljenek a részletekre is, pl.: fátyol, ékszer stb. Az idő leteltével megnézhetik a mestermunkát, amit természetesen az illetékes, vagyis a menyasszony fog elbírálni. Biztosak lehetünk a nevetésben! A menyasszony megtarthatja a rajzokat, melyeket egy mappában elhelyezhetünk kedves emlékként.

BIZTONSÁGI KAPOCS:

Egyszerűnek tűnik, pedig nem az. Szükségünk van egy tálra, egy zacskó rizsre és kb. 50 biztonsági kapocsra. (minél kisebb annál jobb) Töltsük meg a tálat félig rizzsel és a kapcsokkal. Kössük be a játékosok szemét, és kérjük őket, találják meg a kapcsokat. Aki a legtöbbet találja 30 másodperc alatt az a győztes. Hihetetlen milyen versengésbe kezd ilyenkor mindenki….

FEJEZD BE A MONDATOT!

Mindegyik vendég kapjon egy papírt melyen a következő befejezendő mondatok állnak. (5 perc álljon rendelkezésükre ehhez a játékhoz.) Mondatok: A nők munkája, A boldog ház, Minden egyes nagyszerű férfi mögött, Az én otthonom, Az igaz szerelemhez vezető út, Minden férfi háza, Az igaz szerelem, Az igazi házasság, Ha a cipő kényelemes, Ahol a szív, Két szakács egy konyhában, Az én házam…. Válaszok: ….soha nem ér véget, nevetéssel teli, egy otthon áll, soha sincs rendben, az élet fűszere, az ő maga kastélya, a mennyekben köttetett, sosem forr, megéri a pénzét, ott a szerelem, elrontja az ételt, az én váram.

MI VAN A ZSÁKBAN?

Szükségünk van egy papír vagy szövet zsákra, amibe 10-15 egyszerű mindennapi tárgyat rejtünk (pl. fogkefe, videokazetta, toll). Adjuk oda a zsákot a vendégeknek, akiknek 30 másodperc alatt minél több dologról kizárólag tapintás útján találják ki mi az, és ezt írják is le. A legtökéletesebb listát adó a győztes.

A VŐLEGÉNY:

Előkészületként a játékvezetőnek beszélni kell a vőlegénnyel és összeállítani a kérdéssort (10-15 db). A kérdések őrá és a választottjára vonatkozzanak, de a menyasszony erről nem tudhat! Írjuk fel a kérdéseket egyenként egy-egy kártyára és a hátuljára a vőlegény válaszát. A következő kérdések lehetnek: Mi a vőlegény kedvenc étele? ˇ Ha a vőlegény egy sztár lehetne, ki lenne ő? ˇ Melyik napon csókolták meg egymást először? ˇ Mikor találkoztak először? ˇ Hol találkoztak először? ˇ Milyen állathoz hasonlít a vőlegény? (Legyünk kreatívak!) A játékvezető olvassa fel a kérdéseket a csoportnak. Minden játékos becsülje meg mennyit fog kitalálni majd a menyasszony. Kérdezzük meg most a menyasszonyt! Minden kérdésnél olvassuk fel hangosan a vőlegény válaszát is. Nagy vidámságot és rengeteg nevetést válthat ki.

MIT REJT A TÁSKA?:

Kérjük meg a vendégeket tegyék ki a táskájukat az asztalra. Készítsünk egy listát azokról a dolgokról, melyeket vélhetőleg itt találhatunk. Legyenek közönséges és ritka dolgok is. A tárgyakat pontozzuk, és akinek a legtöbb pontja gyűlik össze a nyertes. Egyes dolgok persze extra pontot érnek: tűzvörös rúzs, tükör, fénykép kedveséről, stb. Nagyszerű mulatságot jelent, de olyanokra is kell gondolni, akik csupán a pénztárcájukkal és egy papír zsebkendővel érkeznek. A lista végtelen lehet, mint ahogy a mulatság is.

KI ISMERI JOBBAN A MENYASSZONYT?:

Hasonló a fentebb említetthez. A menyasszony töltse ki a róla szóló kérdőívet (étele, itala, kedvenc állata, hol szeretne lakni stb.). körülbelül 20 kérdést gyűjtsünk. A vendégek találják ki, majd hasonlítsuk össze az eredeti válaszokkal. (mint a vőlegény esetében is).

TÖLTSD KI AZ ÜRES RÉSZT!

Minden vendég kapjon egy papírt, amire írjuk fel a következő szavakat függőlegesen: a baloldalra: HITVES; a jobb oldalra FÁTYOL. A feladat: írjanak fel minél hosszabb szót, aminek az első betűje a bal szóból származik, az utolsó pedig a jobb oldaliból. Az első szó például “f”-el kezdődik, és “l”-el végződik. Például: Fejdíszekkel, felel, flörtöl stb. Minden szó egy pontot ér, kivéve, ha kapcsolatban áll az esküvővel, ami többet ér. Az időkeretet azonban meg kell határozni, pl. 10 percben.

AZ ÍRÁS ÖRÖME:

Adjunk egy-egy csoportnak szólistát melyből egy levelet, verset kell írniuk a menyasszonynak vagy a vőlegénynek. A szavaknak természetesen viccesnek kell lenni, pl. : tisztítószerek nevei: Mr. Muscle, Vanish, Dove, Bip; vagy egyéb környezetünkben található dolgok: méz, szaloncukor, jázmin, mirtusz, rozmaring, mimóza; de bármilyen az élettel kapcsolatban álló szavak is lehetnek: élet, jövő, remény, megegyezés, élvezet, vidám stb. Legyünk ötletesek! A szövegek írására adjunk időt, esetleg előfeladat is lehet, de mindenféleképpen fel kell olvasni a párnak hangosan, amit garantált jókedv követ majd.

KI VAGYOK ÉN?

Ezzel a játékkal nagyszerűen lehet kezdeni minden mulatságot. Készítsünk kis kártyákat melyekre híres emberek, énekesek, színészek, vagy ha a társaság jól ismeri egymást a társaságban lévők neveit, írjuk fel. Észrevétlenül csempésszük ezeket az érkezők hátára úgy, hogy senki se lássa a hátán szereplő nevet. A feladat, hogy találják ki “kik ők”. Tegyenek fel kérdéseket egymásnak, amire csak igennel vagy nemmel válaszolhatnak a többiek. Természetesen azonnal megismerkednek így a vendégek, mellyel megkönnyíthetjük sokak helyzetét. Az első, vagy első három, aki kitalálja a nevét a győztes. Persze mindenki győzni szeretne így egymásnak nem fognak segíteni.

SZÍNES GÉMKAPCSOK:

Ezzel a játékkal is segíthetünk a kezdeti átlagos hangulaton, segítve az emberek megismerkedését. Mindenki kapjon egy-egy gémkapcsot, amit esetleg a dekoráció színével harmonizáló papírral vagy szalaggal dekorálhatunk. A játék lényege, nem szabad kimondani a vőlegény nevét. Aki “lefüleli” a másikat automatikusan megkapja a hibázó gémkapcsát, amit összefűzhet a sajátjával. A mulatság végén a leghosszabb láncot szerző vendég a nyertes.

KI A JÓ MEGFIGYELŐ?

Ezzel a játékkal a lakodalom legjobb fél óráját ajándékozhatjuk a résztvevőknek. Ültessük le őket egy csendes helyre, ahol biztos nem láthatják meg a menyasszonyt. Feladat: írják le mit visel a menyasszony. A legapróbb részletek (fülbevaló, smink, cipő harisnya stb.) is számítanak, hiszen az lesz a nyertes, aki a legteljesebb listát adja. Adjunk számukra 5 percet, majd hívjuk be az ifjú arát. Érdemes lehet ezt a játékot csak fiúkkal is játszani, ahol a nyertes táncolhat egyet jutalmul a menyasszonnyal.

ALMA / NARANCSTÁNC:

Minden pár kap egy gyümölcsöt, ezt kell a homlokukhoz szorítaniuk, míg táncot lejtenek. Nyertes az, aki a legtovább bírja.

CSÍPŐS KRUMPLI:

A vállalkozó kedvű vendégek derekára kötnek egy zsinóron lógó krumplit, ami kb. lábszárközépig ér. Sorba állnak, mindegyikük elé leraknak egy gyufásdobozt, amit a krumpli lóbálásával el kell lökdösni a célvonalig. Óriási poén, nagyon jókat lehet derülni a csípőmozgásokon…

ÁRVERÉS:

a násznépnek az ifjú pár kedves régi tárgyai közül (pl. mennyit ér a násznépnek a menyasszony alvómacija, hiszen most már ott van neki a férjecskéje, vagy a pár első mozijegye, a vőlegény első stopliscipője – bármi ami megmaradt régről, és vicces) Ez akár felválthatja a pénzes menyasszonytáncot is.

ERŐS FÉRFIAK:

A férfinak fel kell kapnia a párját, és úgy táncolnak, az nyer, aki a legtovább bírja vinni a párját.

MENNYASSZONY TÁNC – MÁSKÉPPEN:

akik már táncoltak a mennyasszonnyal azok kört alkotnak, aztán az köré még egy kört, és a végén van 3 , 4 kor, és mikor már mindenki táncolt a mennyasszonnyal, akkor tisztára összeszűkítik a köröket, fel teszik a kezüket, közben az egyik kör balra indul a másik jobbra, így táncolnak, és a vőlegényt nem engedik be a kör közepére, aztán mikor bejut, mert persze beengedik, mert nem erőszakosan kell csinálni, akkor nagy az öröm és ujjongás, táncol az ifjú pár egy kicsit, aztán a vőlegény felkapja a mennyasszonyt és úgy mennek haza átöltözni.

KAPUK:

Mikor az ifjú pár megérkezik, az ajtónál “kapukat” csinálnak az emberek, (két ember összeteszi fent a kezét egymással szemben, mint a búj búj zöld ág-ban ), és a pár mindegyik “kapuba” belép, a kezek lezárulnak, és csak azután engedik tovább a párt a következő ” kapuba ” , miután megcsókolják egymást, akinek a ” kapujából ” már kiment a pár, az a sor végére megy , megint ” kaput ” csinálni, és a pár egészen az asztalig.

MENYASSZONYI CIPŐ ÁRVERÉSE:

Valaki tesz egy ajánlatot a menyasszony cipőjére és az ezután következő ajánlatoknak mind többnek kell lennie az előzőnél. Végül jön a vőlegény és ugyanannyi pénzzel, mint amennyi a cipőben van, kiváltja felesége cipőjét. A pénzt végül az ara kapja és ez lesz az első havi háztartási pénze.

MENYASSZONYRABLÁS:

ami után a vőlegény szemét bekötik, és három lány közül kell kiválasztania az “övét”. Lehet cifrázni kérdésekkel: mit főzne neked a feleséged? Erre a három lány három féle ételt mond. Értelemszerű, hogy a menyasszony tudni fogja a választ, meg a hangja is árulkodik, de lehet nehezebb, bonyolultabb feladatot is adni a vőlegénynek (pl. hangutánzó hangok, vagy csak a lányok kezeit láthatja a fiú stb.)

AZ ESKÜVŐI ÚJSÁG:

A barátok közösen összeállítanak egy újságot hírekkel, időjárás-jelentéssel, stb. Ezek a hírek azonban kizárólag a fiatal párra vonatkoznak. Minél eredetibb annál jobb. A “Ki kicsoda”-tól kezdve a főzési és barkácsolási tanfolyamokról szóló hirdetésekig minden lehet az újságban. Érdekes lesz, milyen arcot vágnak, amikor szembetalálják magukat önmagukkal.

LEGRÉGEBBI HÁZASPÁR:

a ceremóniamester vagy vőfély minden házaspárt a táncparkettre szólít és a zenekar elkezd játszani egy számot, kb. a felénél a vőfély leállítja és megkéri a táncolókat, hogy csak az a pár maradjon a táncparketten, akik már több mint öt éve házasok. A zene folytatódik tovább egy kicsit, aztán már csak azok maradnak, akik több mint tíz éve házasok, stb. stb. Végül csak egyetlenegy pár marad a táncparketten, ők azok akik az egész vendégseregben a legrégebben házasok és ők kapják meg a menyasszonyi csokrot, az ifjú párnak pedig példaértékű és szerencsét hoz a pár hosszan tartó házassága.

AJÁNDÉKÖZÖN:

Több kis ajándékot csomagolunk össze olyan módon, hogy egy-egy réteg papír közé kerüljenek az apró tárgyak. A körben álló vendégek a csomagot zeneszóra körbe-körbe adják. Amikor a zene elhallgat, a csomag is megáll, s aki kezében megáll, az kibonthat egy réteget, a benne lévő ajándék az övé lesz.

SEPRŰ TÁNC:

a táncparketten egy embernek nincs párja az táncol a seprűvel, a zenekar pár perc után mindig leáll, és aki gyorsan nem talál magának párt azé a seprű. Nagyon mulatságos , mindenkinek más párt kell keresni, nem lehet az akkorinál maradni.

LUFIPOSTA:

Látványos megnyitója a bulinak vacsora után. A játék során a vendégek képeslapokra nászajándékokat írnak fel az ifjú párnak. Természetesen jelképes ajándékokra kell gondolni, mint lemossuk autótokat, kivasalunk helyettetek, meghívunk egy vacsorára, mi vesszük az első pelenkát. A képeslapokat előre megcímezzük a címetekre, és felbélyegezzük. Fontos, hogy mindenki olvashatóan aláírja. Ezután a lapokat gázzal töltött lufikra kötjük és szélnek eresztjük őket. Amelyik képeslap megérkezik hozzátok azt be lehet váltani feladójánál.

HÉTLÉPÉS-TÁNC:

Felállítják a mennyasszonyt az asztalra és a férjnek 7 lépésre kell előtte állnia. A vőfély feltesz egy mondókás, vicces kérdést, amire a férjnek is viccesen kell válaszolnia. Csak akkor léphet egy lépéssel közelebb, ha a násznép elégedett volt a válasszal. Ha nem akkor innia kellett valami könnyű italt. Amikor odaér a menyasszonyhoz felkapja és elviszi átöltözni a menyecske tánchoz.