Ceremónia hangosítás

Vajon szükségünk lesz ceremónia hangosításra is az esküvőnk napján?

Ceremónia hangosításA nap legfontosabb eseményei közé tartozik a polgári vagy egyházi szertartás, így miközben esküvőtöket tervezitek jó, ha tudjátok, kell-e majd ceremónia hangosítás.
A szokványos állami házasságkötő teremben vagy templomban a hangosítás minden esetben megoldott, így ez a kérdés akkor lehet fontos, ha a szertartás vagy szertartások külső helyszínen, pl.: az étterem kertjében, kápolnájában esetleg külön erre a célra berendezett termében lenne.
Divatos és egyben praktikus megoldás is ez, hisz számtalan étterem rendelkezik impozáns kerttel, esetleg tóparttal, ami hangulatossá teheti a fogadalmak idejét és a vendégeket sem kell szertartásról szertartásra irányítani a nagy melegben.

Ez esetben biztosan szükségetek lesz majd ceremónia hangosításra.

A “kitelepült” szertartások esetén a ceremónia hangosítást leggyakrabban az esküvői DJ biztosítja, de előfordul az is, hogy a hangosításhoz szükséges eszközöket az étterem szolgáltatja, ezért a következő dolgokat egyeztetnetek kell majd a megfelelő szolgáltatóval:

  • Meg kell tudnotok, hogy ki biztosítja a ceremóniához szükséges komplett hangtechnikát (lejátszó, mikrofon, hangsugárzó, keverőpult)
  • Ki kezeli majd ezeket a szertatás ideje alatt
  • A bejátszandó zenékkel és a fontos részletekkel kapcsolatban kivel kell majd egyeztetni

Általánosságban elmondható, hogy az esetek nagy részében a DJ látja el ezt a feladatot, ennek több oka is lehet.

Az éttermek többsége nincs felkészülve arra, hogy a ceremónia hangosításhoz a speciális technikát és a kezeléséhez szükséges megfelelő személyzetet is biztosítsa.
Előfordult olyan eset is, hogy az étterem csak a technikát adja, de kezelőszemélyzetet és/vagy lejátszót nem, ebben az esetben nektek kellene megfelelő embert találni a szervezés során.
Ez persze nem túl szerencsés dolog, ezért azt javasoljuk, hogy bízzátok a ceremónia hangosítást egy kifejezetten erre a dologra szakosodott, képzett szakemberre, ilyen pl.: az esküvői DJ is.

DJ választása esetén fontos lesz majd egyeztetni a következő dolgokkal kapcsolatban:

  • Áramvétel lehetősége (ezt az étteremtől vagy a helyszín üzemeltetőjétől kell megtudnotok)
  • A kihelyezett szertartás/szertartások pontos helyszíne, címe
  • A vendégek várható érkezése a szertartásra
  • A szertartás/szertartások kezdete és vége
  • A szertartás/szertartások ideje alatt bejátszott zenék és azok sorrendje
  • Az igényelt technikai eszközök lehetőségéről