Gyakran ismételt kérdések

Biztos vagyok benne, hogy sok-sok időt töltöttetek azzal, milyen esküvői DJ szolgáltatók állnak rendelkezésetekre, és hogy milyen költségek mellett kínálják szolgáltatásaikat.

Bizonyára felfedeztétek, hogy rengeteg DJ található a világhálón, legyen szó hobbi vagy profi szolgáltatóról, így a döntés bizony nem lehet egyszerű. Alábbiakban választ adok néhány, velünk kapcsolatos, fontos kérdésre, hátha segít a döntéshozatalban!

Te csak mint DJ veszel részt az esküvőn, vagy Ceremóniamesterként is?

Én egy speciálisan esküvőkre szakosodott DJ/MC vagyok, aki a zene szolgáltatása mellett Ceremóniamesterként is vállalja az ilyenkor szokásos események színvonalas felkonferálását, a játékok levezénylését és a vendégek, szolgáltatók koordinálását.

Ez esetben másodmagammal, egy segítőmmel együtt érkezünk az esküvőre!

Esküvői DJ és Ceremóniamester egyszemélyben? Ez hogy lehetséges?

Az első Wedding DJ+MC szolgáltatók a 80-as években jelentek meg, főként angolszász területeken.
A Ceremóniamester kifejezés is innen származtatható (Master of Ceremony = MC). Napjainkra már teljesen elfogadottá vált ez a kombináció és sok esetben gazdaságosabb megoldás is, mint külön-külön megrendelni a két szolgáltatást!

De akárcsak az élet bármely más területein is, így közöttünk is vannak igen színvonalas és kevésbé tehetséges szolgáltatók! Legyetek körültekintőek tehát a megfelelő szolgáltató kiválasztásánál!

Erről bővebben is olvashattok itt: Esküvői DJ+MC

Teljes értékű a Ceremóniamester szolgáltatásod?

Igen, teljes értékű Ceremóniamesterként veszek részt esküvőtökön!

Első találkozásunk alkalmával részletes forgatókönyvet készítek veletek, átbeszéljük az esküvőtökkel kapcsolatos fontos teendőket és hasznos tanácsokkal látlak el benneteket!
Esküvőtök napján pedig az esetlegesen külső helyszíneken megrendezett polgári és/vagy egyházi szertartásokon is jelen leszek, azokat is koordinálom, vezénylem!

Klub DJ vagy speciális, esküvőkre szakosodott DJ? Mi a különbség?

Évekig szerveztem speciális tanfolyamokat party DJ-k számára, ahol többszáz kolléga szerezhette meg a klubfellépésekhez elegendő tudást és a működéshez szükséges engedélyeket!

Az esküvőkön való részvétel viszont teljesen más dolog!

Egy Klub DJ nincs felkészülve különleges zenei kérésekre, váratlan helyzetekre és a kommunikációval vagy a megjelenésével is komoly problémák lehetnek!
Egy szülinapi bulival vagy klub partival ellentétben esküvőtök egy egyszeri és megismételhetetlen esemény, emiatt nincs lehetőség arra, hogy a DJ az elkövetett hibákat egy másik alkalommal korrigálja!

Nem az a lényeg, hogy mit csinál a DJ, hanem az, hogy milyen színvonalon teszi azt!

Zenéket egymás után lejátszani bárki tud! Arra viszont kevesen képesek, hogy mindezt a hétről hétre változó közönség igényeinek megfelelően, helyesen összeválogatva és a reakciók figyelembe vételével tegye meg!

Nincs kellemetlenebb annál, amikor a pár és/vagy vendégeik a rossz hangulatnak köszönhetően csalódottan távoznak a helyszínről!

A lehetetlenre én sem vagyok képes, de biztosíthatlak Benneteket afelől, hogy esküvőtök valóban egyedülálló, személyes és emlékezetes legyen!

Miért lenne előnyös számunkra, ha melletted döntenénk?

A válaszom egyszerű!

Én egy professzionális, kifejezetten esküvőkre specializálódott szakember vagyok, aki a megbízását főállásban végzi és aki nem hobbiként tekint munkájára! Ezen kívül nem csak mint DJ, hanem Ceremóniamesterként is rendelkezésetekre állok már a kezdetektől!

Több mint 25 éve vagyok a szakmában, folyamatosan fejlesztem tudásom, technikai arzenálom, hogy mindenkor a lehető legmagasabb színvonalon biztosíthassam szolgáltatásaimat!
2000 óta több mint 500 esküvőn vettem rész és bonyolítottam le mint DJ és/vagy Ceremóniamester, így óriási esküvői rutinnal rendelkezem!

Mottónk: Megbízhatóság és Szakértelem!

Ügyfeleink elégedettsége saját eredményeink biztosítéka. Minden alkalommal átéljük a feladat fontosságát, azonosulunk a kihívással, felelősséget vállalunk a döntésben és mindenben a legmagasabb színvonalat képviseljük!

Elsők között voltunk, akik meghonosították az Esküvői DJ+MC szolgáltatást hazánkban és az elmúlt, hosszú évek során szilárd hírnevet is szereztünk az esküvői szakmában.
Folyamatosan fejlesztjük képességeinket, eszközparkunkat, hogy minden körülmények között maximálisan megfeleljünk a párok elvárásainak!
Úgy véljük, hogy az őszinteség, a kommunikáció és a megbízhatóság fémjelzi a valóban professzionális szolgáltatókat.

Miután megbízásaim nagyrésze a korábbi esküvőkön való sikeres részvételeimnek köszönhető, így rendkívül fontos számomra ügyfeleim elégedettsége! Az, hogy miként vélekednek rólam a párok és a vendégeik! Elvégre többnyire az elégedett vendégek a leendő ügyfeleim!

Mióta vagy DJ és MC?

Első esküvőm már több mint 18 éve, 2000-ben volt. Az azóta eltelt időszakban több száz (500 feletti) esküvőn vettem részt, mint DJ és/vagy MC!

Így azt gondolom, óriási tapasztalattal és esküvői rutinnal rendelkezem.

Magasabb áron dolgozol, mint az átlagos szolgáltatók?

Az átlagos DJ-k átlagos árakon dolgoznak! Ugyanez igaz a Ceremóniamesterekre is!
Külön-külön szolgáltatók esetén a két színvonalas szolgáltatás viszont már jócskán meghaladhatja az elképzeléseiteket is, ezért lehetséges, hogy kompromisszumot kellene kötnötök valamelyik szolgáltatás terhére!

Az esküvő viszont egy egyszeri és megismételhetetlen esemény, egy olyan alkalom, amit nem lehet újrajátszani! Miután esküvőkre szakosodtam, tisztában vagyok vele, hogy rendkívül fontos számotokra, hogy egy csodálatos esküvőt hozzatok létre!

Saját teljesítményem határozza meg munkám és a megélhetésemet is, így minden erőmmel azon vagyok, hogy Ti és vendégeitek is örömmel emlékezzenek erre a napra! Elvégre többnyire az elégedett vendégek közül kerülnek ki a leendő ügyfeleim!

Nem hiszem, hogy átlagos esküvőről álmodoztok, sőt biztos vagyok benne, hogy valamivel különlegesebbet szeretnétek, mint más esküvőkön láttatok, ahol korábban vendégként vettetek részt!
Azt szeretnétek, hogy esküvőtök szórakoztató, egyedi és emlékezetes legyen!

Az igazán jól sikerült esküvők viszont többnyire nem “maguktól” lesznek tökéletesek!
Rengeteg erőfeszítés és belefektetett energia hatására lesz az esküvő nem csak emlékezetes, de abszolút különleges is!

Na ezt a PLUSZT rakjuk bele mi az esküvőinkbe!

Tehát amikor azt kérdezik tőlem, hogy én drágább vagyok, mint az átlag DJ – azt felelem: Természetesen igen, de amellett magasabb színvonalat is biztosítok!
Ezzel együtt viszont a DJ + Ceremóniamester szolgáltatásaim együttes megrendelése esetén jelentős kedvezményt biztosítok minden pár számára!

Az esküvő teljes költségvetésének nem ez lesz a legdrágább tétele, mégis a felelősség tekintetében az egyik legfontosabb eleme!
Amennyiben érdekes lehet számotokra az általunk kínált szolgáltatások valamelyike, úgy kérjetek tőlünk is egy részletes, mindenre kiterjedő árajánlatot erre a linkre kattintva: ÁRAJÁNLAT

Milyen stílusú zenéket játszol?

Az igazán jó hangulat érdekében a közönség igényeinek leginkább megfelelő zenéket játszom egész este! Főként a 70-es évektől napjainkig, mindenki által közismert és kedvelt populáris zenék szólalnak meg, de nem zárkózom el semmitől sem!
Számomra a jó hangulat a legfontosabb!

Teljesítesz zenei kéréseket is az est folyamán?

Természetesen igen, a kéréseket rugalmasan kezelem és a zenéket a megfelelő időben, kellő odafigyelés mellett teljesítem!

Vannak referenciáid amit megnézhetnénk?

Mint DJ/MC, kreatív fotós és Cinematográfus, komoly mennyiségű és magas színvonalú referencia anyaggal rendelkezem, amit akár meg is nézhettek a következő linkek alatt

Referenciáink:

Vannak ötleteid és hasznos tanácsaid is számunkra?

Igen, rengeteg ötletem van arra, hogy tudnánk felejthetetlenné tenné tenni esküvőtöket és sok-sok hasznos tanáccsal is ellátlak Benneteket, hogy mire kell majd figyelnetek!

Részt veszel a szertartásokon is mint DJ és/vagy MC?

Természetesen igen, Ceremóniamesterként fontosnak tartom, hogy aktív jelenlétemmel segíthesselek Benneteket már a szertartások idelyén is! Kérésre a szertartások hangosításához szükséges technikai eszközöket is biztosítom!

Tudsz esetleg segíteni a szertartás hangosításban is?

Természetesen igen! Az ehhez szükséges valamennyi eszközzel (mikrofon, mikrofonállvány, keverőpult, hangsugárzó, lejátszó, összekötő kábelek) rendelkezem és a kezeléséhez szükséges személyzetet is biztosítom számotokra!

Milyen márkájú technikát használsz?

Minden esetben az iparágon belül használatos legjobb nevű, korszerű és egyben megbízható eszközöket használok az esküvőkön!

Legyen szó pl. mikrofonról (Shure), a szükséges hangosításról (Bose) vagy akár a látványért felelős fénytechnikáról (HighEnd Systems)! Emellett nagy hangsúlyt fektetünk még felszerelésünk esztétikai megjelenésre és a műszaki állapotára is!

Szükségetek lesz vacsorára?

Igen, estére már mi is megéhezünk, így ahhoz, hogy felelősségteljes munkát végezhessünk és frissek maradjunk a buli végéig, nekünk is szükségünk lesz vacsorára!

Szoktál alkoholt fogyasztani?

Soha! Én egy nemdohányzó és anti-alkoholista szolgáltató vagyok, aki teljesen az esküvőre fókuszál és így minden figyelmét arra tudja fordítani, hogy az események zökkenőmentesen kövessék egymást és, hogy mindenki elégedetten távozzon az est végén!

Mit viselsz az esküvőkön?

Mindig az alkalomnak megfelelő, elegáns öltözetben, Ceremóniamesterként csakis öltönyben jelenek meg!

Mekkora helyet foglalsz a tánctérből?

Helyigényünk minimális! Általában 3x2m, nagyobb létszám és/vagy eltérő igények miatt 4x2m alapterületre van szükségünk.

Mennyi idővel előtte kellene lefoglalnunk téged?

Minél előbb!
Mivel nem csapatban dolgozom, így egy napra csak egy eseményt tudok elvállalni!
Ezért, amint eldöntöttétek, hogy én lennék a megfelelő DJ a számotokra, azonnal jelezzétek felém!
Jellemzően 6-15 hónappal előre szerzem foglalásaim nagyrészét!
Minél később foglalnátok, annál kisebb az esélye, hogy szabad leszek azon a napon!

Tudod tartani a dátumot, amíg eldöntjük?

Rövid időre (néhány nap vagy hét) figyelembe veszem a gondolkodási időt, de ugyanakkor nem garantálhatom, hogy szabad lesz az időpont, ha egy másik pár úgy dönt, hogy azonnal foglalni szeretne!

Mi a foglalás menete, mi a további teendő, ha melletted döntenénk?

Először is kérjetek egy részletes, mindenre kiterjedő árajánlatot erre a linkre kattintva: Kapcsolat
Majd, ha szimpatikusnak találtátok ajánlatomat és elérhető is vagyok azon a napon, akkor mielőbb küldjetek egy megerősítő emailt a foglalás tényéről!
Ezt követően személyes egyeztetést javaslok, amikor alaposan átbeszéljük majd a felmerülő igényeket és részletesen kidolgozzuk a forgatókönyveteket is!

Mennyibe kerül egy esküvői DJ?

Gyakran találkozom fórumokon azzal a kérdéssel, miért kerül ennyibe egy DJ vagy Ceremóniamester, de akár egy fotós és a videós is!
Ezért írtam én is egy blogot arról, miként alakulnak saját áraink és hogy mit kaptok nálunk a pénzetekért! Amennyiben tudni szeretnétek, kattintsatok ide: Mennyibe kerül egy Esküvői DJ

A megfelelő Esküvői DJ és MC kiválasztás fontossága

Esküvői DJ és CeremóniamesterAz Esküvői DJ szolgáltatók árai nagy eltéréseket mutatnak! Az ár nagyban függ a szolgáltató tehetségétől, a tapasztalatától, műsorvezetői képességétől, a szolgáltatás színvonalától, a szükséges felszerelés minőségétől, a zenei tudásától vagy a keverés képességétől! De nagyon fontos a DJ/MC személyisége is!

Az árak a DJ szolgáltatási körben 60 000Ft és 300.000Ft között mozognak! Ceremóniamester esetén 100 000Ft és 300 000Ft között!
A legjobb ár azonban nem mindig a legjobb választás, különösen, ha egy esküvőről van szó!

Az árak kapcsán úgy tünhet, hogy a DJ csupán néhány órás szolgáltatásért kéri el díját, de ez nem igaz! Összességében elmondható, hogy a DJ a kora délutáni érkezésétől a party végéig (ami a legtöbb esetben hajnali 4-5 óráig tart) jelen van, többnyire technikailag is a legmagasabb szolgáltatói értéket biztosítja (több millió forintnyi felszerelés) és az est legemlékezetesebb pillanataiért is felelős!

Független helyről származó, hiteles elmérések bizonyítják, hogy az esküvőt követő hónapok múltán a vendégek 81%-a az est hangulatára emlékezik csupán, így legyetek körültekintőek a megfelelő és színvonalas szolgáltató kiválasztásánál!

  • Értékelés
5