Esküvő szervezés

Hogy még a részletekkel se kelljen foglalkoznod

Pontos forgatókönyvet készítünk a nagy napra, lépésről lépésre, az ifjú pár kérései, kívánságai szerint megtervezzük és megszervezzük házasságkötéseteket, hogy igazán életre szóló élmény legyen.

A rövid leírásban említendő szolgáltatások mindegyikéhez kiváló kapcsolatokkal rendelkezünk, de mivel a lista a teljesség igénye nélkül készül, minden más felmerülő igényre is kínálunk megoldásokat, részletekkel kapcsolatban keresse munkatársainkat.

Néhány szervezéssel kapcsolatos tudnivaló, a szervezés menetrendje:

A rendezvény volumenétől függően, lássunk hozzá az esküvő szervezéséhez, esetleg kérjük szakember segítségét.

Ha kiválasztottuk a jeles napot, készítsünk hozzávetőleges vendéglistát, a vendégek lehetséges létszáma ugyan is meghatározó a helyszín választása kapcsán.

  • el kell döntenünk, hogy szabadtéri vagy fedett helyszínű esküvőt szeretnénk, szabadtéri esküvő esetén, szélsőséges időjárásra is készülnünk kell
  • amennyiben a lakodalom helyszínén szeretnénk a polgári szertartást is lebonyolítani, úgy ezt jeleznünk kell az illetékes anyakönyvi hivatal felé, valamint szintén számításba kell venni a helyszín választása kapcsán

Amennyiben a fent említetteket sikerült alaposan átgondolnunk, már jó előre le kell foglalnunk a kiválasztott helyet. (ami minden itt említett szempontnak megfelel)

A rendezvény helyének lefoglalásakor érdemes a menüsor egyeztetését is elintéznünk, érkezhetünk már kész tervekkel, de a vendéglátók ajánlanak majd alternatívákat ez kicsit megkönnyítő döntésünket. Általában kellő tapasztalattal rendelkeznek e téren.

Ha már ott vagyunk, gondosan járjuk körbe, jegyezzük fel a méreteket, hogy hány fős asztalok vannak, az áramvételi lehetőségeket , hogy rendelkezik e, a hely saját hangosítási berendezéssel, projektorral, vászonnal és ezek elhelyezkedését.

Ezt követően vegyük fel a kapcsolatot esküvői dj-vel, ceremóniamesterrel, fotóssal, videóssal, beszéljük át elképzeléseinket, válasszunk ajánlott szolgáltatásaikból, részletezzük a helyiség adottságait, hogy ők is felkészülhessenek technikailag.

A következő lépés a jeles alkalomra megtervezni megjelenésünket, ünnepi viseletünket. Amennyiben koszorús lányokat is szeretnénk esküvőnkre, érdemes közösen ellátogatni a szalonokba, mert nem csak időt spórolunk a közös ruhapróbával, de segítségünkre is lehetnek a választásban.

Ha már meg van a ruha a helyszín, megrendeltük a műsorokat, akkor már részben kialakult az esküvő stílusa, hangulata, ennek tükrében hozzáláthatunk a dekoráció és nyomdai anyagok tervezéséhez.

Mindenképp a meghívóval kezdjétek a tervezést, mert ezt nem csak tervezni és gyártatni kell, de a vendégek részére el is kell juttatni. Színében, formájában, stílusában alkalmazkodjon az esküvő hangulatához, a ruhához, egyéniségetekhez. A kész meghívó alapján a további nyomdai anyagok, mint ültető kártya, menü kártya, visszajelző kártya tervezése, már kisebb fejtörést jelent.

Ezen feladatok végeztével vázoljuk fel a helyszín elrendezését, az asztalok, táncparkett, produkciók kijelölt helyét- ezt akár mindenképp a, szolgáltatókkal egyeztetve- ebből, már látjuk hol helyezhetjük el a különböző dekorációs elemeket, az asztalok méretéhez mérten tudjuk kiválasztani a terítéket, díszítő elemeket.

Mire hosszas teendőink végére érünk, a visszajelző kártyák is megérkeznek, ami alapján megtervezhetjük az ültetési rendet, korrigálhatjuk az asztalok elhelyezését, elrendezését. A visszajelzések tükrében a szállásfoglalást és a sofőrszolgálatot is megrendelhetjük.

Az esküvői tervezgetés, szervezés mellett szépségünkről, nyugalmunkról se feledkezzünk meg. Járjunk edzésre, masszázsra, kozmetikushoz, különféle speciális kezelésekre, így több ízben alakalmunk lesz egyeztetni és kipróbálni esküvői sminkünket, frizuránkat.

Ha minden apró részletet alaposan kidolgoztunk, megrendelhetjük az est másik fénypontját, az esküvői tortát.

Végezetül dőljünk hátra és pihenjünk egy nagyot a ceremónia előtt, lelkileg is készüljünk fel, esetleg búcsúztassuk el leányságunkat, legénységünket.

A felsoroltak, csak vázlatai egy tökéletes esküvő forgatókönyvének, amennyiben tehetitek, vegyétek igénybe munkatársaink szolgáltatásait, a még részletesebb kidolgozás és precíz ügyintézés érdekében, így még több időtök marad szépülésre, pihenésre, lelki felkészülésre és a fogadalmak megírására, mert ugye bár az sem egyszerű feladat.