Esküvői fodrász Szentes Bea

esküvői fodrász Szentes Bea

Menyasszonyi smink, esküvői smink

Az esküvő minden nő számára a legfontosabb esemény, így természetesen szeretne a legszebb lenni. Az esküvőre való felkészülésben fontos szerepe van a szépítkezésnek, hiszen lelki felkészülést is nagy részben elősegíti a testünk, az arcunk és a hajunk fokozottabb ápolása. Egy alapos smink elkészítése nem egyszerű feladat. Kényeztessük magunkat már hetekkel az esküvő elôtt. Járjunk el uszodába, kozmetikushoz, szoláriumba, esetleg masszázsra.

Az arckikészítés egyéniségünknek megfelelő legyen, színben harmonizáljon hajunk, szemünk, bôrünk színével és az ünnepi öltözékkel.

Ha tehetjük bízzuk magunkat inkább egy tapasztalt szakemberre. Csináltassunk próbasminket néhány héttel a nagy napot megelőzően, így még változtathatunk. Ha nem sminkeljük magunkat, szolídabb sminket kérjünk, ha a mindennapokban is festjük magunkat, akkor nyugodtan kérhetünk erôteljesebb színeket is. Fontos, hogy csak a legkiválóbb termékeket használjunk, fô a tartósság! Ajánlott időnként felfrissíteni a sminket.

A klasszikus frizura a konty, hosszú hajból a fodrásznak is könnyebb esküvői frizurát készíteni. Azonban természetesen a rövid haj sem okoz nagy problémát, de legalább olyan hosszú legyen, hogy a fátylat stabilan hozzá lehessen rögzíteni. Egy héttel az esküvő előtt csináltassunk próbafrizurát, mondjuk el a fodrásznak milyen hajra gondoltunk, de a szakember véleményét is vegyünk figyelembe.

Fontos a kéz ápoltása is, ezért lehetőleg előző este kenjük be alaposan kézkrémmel. Menjünk el manikűröshöz. A menyasszonyhoz szolid körömlakk illik, legalábbis ha nem visel extravagáns ruhát.

A vőlegényeknek az öltöny kiválasztásánál több mindent is figyelembe kell venni. Még mindig a szmoking tekinthető klasszikus esküvôi viseletnek. Elsődleges szempont, hogy válasszuk akár az öltönyt, akár a szmokingot, karaktere passzoljon a vôlegény egyéniségéhez és a menyasszony ruhájához. A nyakkendő színe is harmonizáljon a menyasszonyi csokoréval.